Снимка wellingtonnz.com

Технологичната индустрия в Уелингтън, Нова Зеландия, активно търси да назначи експерти от цял свят и предлага безплатно пътуване до страната за всеки, който докаже своите качества, съобщава Time.

Градът се опитва да привлече 100 нови софтуерни специалисти, продуктови мениджъри, анализатори и цифрови стратези от цял свят, за да отговори на растежа на технологичния сектор в страната.

За да примами специалистите в островната държава, Уелингтън подготвя глобална програма за привличане на талантите. Градът ще стане домакин на 100 кандидати за работа, на които ще осигури едноседмичен престой, при който технологичните експерти ще участват в интервюта за работа и ще се запознаят с Нова Зеландия. Пътуването ще включва предварително уговорени интервюта за работа, срещи с представители на технологичната индустрия и екскурзии из Уелингтън.

Тези, които се интересуват от преместване в Нова Зеландия, могат да започнат търсенето, като се регистрират онлайн на  LookSee Wellington и си създадат профил. След това технологични фирми от града ще номинират харесаните от тях кандидати. В края на процеса ще бъдат избрани 100-те най-предпочитани кандидати, на които ще бъде предложена едноседмична екскурзия до Уелингтън с осигурени самолетни билети и настаняване.

В Нова Зеландия кандидатите ще участват в предварително уговорени интервюта за работа с водещите технологични фирми, ще имат време за срещи и проучвания в града. LookSee Wellington ще организира и информационни събития, за да помогне на потенциалните имигранти да разберат процеса за настаняване в Нова Зеландия. В края на седмицата компаниите ще отправят предложения за работа на избраните от тях кандидати.

Кандидатите трябва да представят своите автобиографии до 20 март, а интервютата ще се проведат в Нова Зеландия от 8 до 11 май.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име