Кристалите съдържат най-чиста форма на енергия с високи вибрации, която, приложена по подходящ начин, лекува както физическото, така и енергийното тяло на човека. Това твърди известният психолог и консултант по енерговибрационни терапии Елисавета Александрова – Зангелми. Авторката е магистър-химик от шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, сертифициран трасперсонален психолог от Unicamp, Кампинас, Бразилия, създател и ръководител на Академия на мистериите „Мадара“.

Елисавета Зангелми

В своята книга „Кристалите и техните лечебни свойства“ Елисавета Зангелми описва подробно структурата и въздействието на тези красиви камъни. Кристалите със своята енергия помагат да хармонизираме физическото и духовното си състояние, даряват ни здраве, чувство за покой и баланс чрез лесни за прилагане техники, казва авторката и допълва, че работата с тях има отлични резултати.

Кристалите са свързани с хората

Кристалите са едни от първите образувания на планетата и винаги са били свързани с хората – поради красивите им форми и цветове са били използвани като украшения, амулети и ритуални предмети, обяснява авторката. Ето какво казва още Елисавета Зангелми за ролята на кристалите:

Подобно на живите организми, кристалът има способност за нарастване и възпроизвеждане, като нарастването на кристалната решетка много наподобява този на възпроизвеждането на ДНК при човека. Развитието и при двата процеса става по спирала. Между човека и кристалите съществуват много прилики. И едните, и другите реагират на външни въздействия. И едните, и другите приемат и предават топлина, и едните, и другите приемат и запазват информация, и едните, и другите боледуват. Поради това между човека и кристала съществува особено взаимодействие те взаимно си влияят и обменят енергии.

Свойствата на кристалите са известни от древността

Според някои митове, в сърцето на Земята се намира огромен кристал, който пулсира и излъчва енергия, влизаща в резонанс с всички живи същества. Шамани, лечители и гадатели от най-дълбока древност са познавали свойствата на кристалите да въздействат върху човешкото енергийно поле и да го хармонизират.

Кристалите са едни от най-старите обекти на религиозен култ – обожествяването им е свързано с тяхната здравина, стабилност и естествена красота, а също и с редицата им лечебни свойства. В легендите за цивилизациите на Му, Лемурия, Атлантида и Хипербория се разказва как хората получавали познания от свещените кристали. След изчезването на тези цивилизации магическата връзка с кристалите не се изгубила. Познанията се предавали през хилядолетията от… самите свещени кристали и от техните притежатели – жреци и свещенослужители.

Снимка kristali.newage.bg

Всъщност, свещените камъни се различават от останалите кристали, доколкото представляват доста по-мощни вибрационни структури и най-вече са носители на собствено „съзнание“. Те дори имат изключително високо ниво на собствена еволюирала „индивидуалност“. Може да се каже, че всеки един от тях има „характер“ и е носител на специално познание и лечебни способности, характеризира се със специфично магнитно поле и звукова вибрация и е свързан с определено божество, което го управлява.

Енергия и светлина

Кристалите имат свои „странности“: например, опушеният кварц може да „предупреди“ собственика си, че го грози опасност; аметистът може да го „прегърне“, когато е изпълнен с мъка и тъга, ахатът – да „събуди“ творческите му способности. Когато кристалите получат от притежателя си любов, те я връщат към него с увеличена сила. Ако сме безразлични към тях, те „изчезват“, губят се и в крайна сметка се озовават в ръцете на този, който има нужда от тях…

Снимка kristali.newage.bg

Кристалите влизат във връзка с нас по интуитивен път. Когато в определени моменти от живота имаме нужда от определена информация, камъкът сякаш „предчувства“ и ни изпраща по някакъв начин подходящото послание. Камъните съдържат най-чиста форма на енергия с високи вибрации, която приложена по подходящ начин, лекува както физическото, така и енергийното тяло на човека.

Концентрацията на съзнание, мъдрост и лечебни свойства в минералното царство е толкова силна, че от кристала се излъчва енергийно поле под формата на вълни. Тези вълни се улавят от Висшия Аз като музикални ноти с много висока честота. Когато се свържем с високочестотните енергийни нива е възможно да „чуем“ вълшебната музика на кристалите.

Кристалите са силно кондензирана светлина – най-чиста светлина от изключително висок порядък. Поради силата си обаче, когато се използват неправилно, те могат да усилят негативните характеристики на човека, когото лекуваме с кристал. Ако например на някого, който по природа е агресивен, приложим терапия с червени кристали, агресивните му наклонности ще бъдат допълнително стимулирани. Вината за това не е в камъка, а в лечителя, който го използва без необходимите познания. Затова е важно човек да бъде добре информиран и да знае как да открие подходящия камък, как да осъществи духовна връзка с него и как да работи с лечебната му сила.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име