Представители на  бизнеса в Търговище посочиха, че имат нужда от кадри със специалностите мехатроника, електрообзавеждане, стругарство, заваряване.

Планов ремонт ще остави части от Търговище и околните села без вода утре, 16 август.   От 8 ч. до 20 ч. се предвижда спиране на водоподаването от помпена станция „Преслав“, което ще остави на сухо много зони от града, както и населените места, захранвани от системата „Тича“.   Режимът ще засегне около 2/3 от абонатите, които се водоснабдяват язовира.

„Възстановяване на водоподаването ще се започне веднага, след като приключат ремонтните дейности.  Дежурните ни екипи ще работят денонощно по захранването на зоните, кварталите, районите и населените места, ограничени през деня.   Пускането на водата ще се извършва поетапно в продължение на 8-10 часа през нощта, като се очаква в четвъртък сутринта да се нормализира налягането в цялата мрежа на града“, обясниха в свое съобщение от ВиК-дружеството.

От там предупредиха още, че след  ограниченията и спирането на водата може да се очаква и влошаване на качеството й.  Фирмата обеща непрекъснат контрол от специализираната „Лаборатория за изследване на води”.

„Използваме случая да поднесем нашите извинения за причинените неудобства в резултат на наложилите се ограничителни мерки, както и да призовем нашите клиенти към разбиране и съобразени действия към предстоящата ситуация, като най-вероятно няма да бъдем в състояние да обслужваме нормално известните на гражданите телефони за връзка“, посочиха в изявлението си от ВиК-Търговище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име