Петима са задържани за притежание на наркотични вещества по време на специализирана полицейска операция, извършена на 15 септември в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града. Операцията е за опазване на обществения ред и сигурност в районите на детски и учебни заведения за изпълнение на превантивни мерки по линия  „наркотици“, допълниха оттам.

Около 13 ч. в петък било предприето претърсване в частен дом на ул. “Китка“ в Шумен. В жилище, обитавано от 18-годишния Д.Б. от града е намерен около 7 грама „чай за пушене“ и угарка от ръчно свита цигара. Зеленикавата суха тревна маса и угарката ще бъдат лабораторно изследвани. Срещу 18-годишния младеж е започнато досъдебно производство за държане на наркотични вещества в дома си. Той е задържан за 24 часа.

„Чай за пушене“ бил открит и в дома на 24-годишна жена от Шумен. След претърсване около 14 ч., в жилището й на ул. “Ген. Драгомиров“ е намерен плик с около 1,5 грама зеленикава суха тревна маса.

Около 22:20 ч. в градинка срещу Община Шумен в 23-годишния Й.Г. от Шумен е открито найлоново пликче с около 1 грам суха зелена тревиста маса, която по думите му била „марихуана“, която ще бъде лабораторно изследвана. Й.Г. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление за държане на наркотични вещества.

Малко преди полунощ на 16 септември при извършена проверка на пл. “Воин“ в Шумен в 19-годишния Д.Ш. от Добрич е открито сгънато в хартия зелено на цвят хапче – амфетамин, а в 23-годишния Р.Н. от Шумен е намерен и иззет найлонов плик с увито в него топче, жълто-бяло на цвят – амфетамин. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име