Веси Михалкова и Димитър Мартинов в комедията на Рей Куни.

Комедията „Бащи, лъжи и още нещо” на Рей Куни, с която варненският театър откри новия си сезон, ще гостува и на шуменска сцена.  Постановката ще се играе в ДКТ „Васил Друмев“ на 2 октомври от 19 ч.

Спектакълът поднася непредвидени ситуации, гарнирани с брилянтно чувство за хумор.   Повечето от пиесите на Рей Куни са изградени като комедия на ситуациите, в която реакциите на героите, изпаднали в необичайни обстоятелства, предизвикват усложнения, будещи смях.  По подобен начин в „Бащи, лъжи и още нещо“ успешната кариера на д-р Мортимър се оказва заплашена от неочакваната поява на неговия син, за чието съществуване до този момент той не подозира. Дилемата кариера и слава или син и проблеми води до безкрайна поредица от лъжи и гафове. Английското чувство за хумор присъства брилянтно и в тази песа на Рей Куни.

Какво все пак е още нещото в „Бащи, лъжи и още нещо” ! „Това са въпросите, които идват в края на спектакъла.  Рей Куни те кара да се смееш през цялото време, за да се замислиш накрая върху избора на сина, който посочва за свой истински баща съвсем друг човек“, обяснява режисьорът Костадин Бандутов.  Сценографът Петър Митев допълва: „Нещото подтиква зрителя да си зададе въпроса как той би реагирал в подобна ситуация, кара го да размисли къде се намира, кой е самият той“.  „Защото всеки човек намира себе си, но в повечето случаи много късно“, обобщава Костадин Бандутов.

В комедията участват актьорите Свилен Стоянов, Валери Вълчев,  Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова и Малина Михалкова.

Билетите, на цени 8 лв. и 10 лв., вече се продават на касата на ДКТ „Васил Друмев“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име