Регионалната здравна инспекция в Разград стартира противогрипната кампания за сезон 2017/2018 г., съобщиха от здравното ведомство.  Консултации и имунизация против грип се извършва в имунизационния кабинет на инспекцията на третия етаж, стая 304, всеки делничен ден от 8.30 до 17 ч.

През този сезон в кабинета е осигурена противогрипна ваксина „Инфлувак“, в състава на която са включени препоръчаните от Световната здравна организация актуални щамове за сезона – „Мичиган”, „Хонконг” и „Бризбейн”.  При извършване на имунизация от специалист в кабинета се заплаща цената на ваксината 10,44 лв. и 2.00 лв. за извършената манипулация.

Експертите от здравната инспекция препоръчват ваксинацията да се направи сега, тъй като все още заболеваемостта в Разград е с ниски нива, а защитният ефект от ваксината се проявява две-три седмици след поставянето.  Ваксината срещу грип е от голямо значение за борбата срещу това заболяване, защото тя намалява както риска от нарушаване на професионалния и личния живот на човека, така и опасността от заразяване на неговото семейство, приятелите и колегите му, отбелязват специалистите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име