„Приказка за рицаря без кон“ е най-новото детско заглавие, по което започнаха  репетиции в  Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен.  Постановката е на режисьора  Цвети Пеняшки, сценографията и куклите са на художничката Диляна Асенова, автор на оригиналната музика е Александър Валериев, а в героите от пиесата ще се превъплътят младите актьори от трупата на театъра  Михаил Скуджов, Александър Валериев, Живко Гущеров и Елена Атанасова.

Режисьорът Цвети Пеняшки казва, че „Приказка за рицаря без кон” е история за търсенето и откриването.  Срещайки се с различни герои и обитатели на вълшебната гора, в която е попаднал, рицарят разбира, че понякога това, което търсиш, може да те открие само, и че най-важното е да продължиш да вярваш.  Изпълнен с разбойници, принцеси и змейове, светът на приказката успява да ни покаже, че въпреки различията си всеки се стреми към едно и също – да открие себе си и мястото, на което принадлежи.

Премиерата на спектакъла е планирана за началото на новия творчески сезон на шуменския театър, а днес се играе генералната репетиция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име