На откритата сцена, разположена в парк „Студентски“, ще се провеждат различни културни събития през лятото в града, съобщиха от кметството. Тя е изградена от Община Шумен и е с капацитет от 250 седящи места. Там могат да се организират концерти и събития, както от местни състави, така и от външни продукции. В програмата с културни прояви на открито през следващите дни предстоят два концерта със свободен вход за публиката, организирани със съдействието на общината.

Тази събота от 20.00 часа Градският духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент Христо Атанасов кани шуменци на празничния си концерт в парк „Студентски“. Спектакълът е посветен на 50 години от създаването на оркестъра. В програмата шуменските музиканти ще изсвирят различни популярни произведения. Събитието се организира от Община Шумен и НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“.

На 2 юли, четвъртък, от 20.00 часа ще се състои и вторият концерт в парка. На откритата лятна сцена Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“ ще представи спектакъла „Фолклорно веселие“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име