Шуменската фирма „Виас“ ЕООД /Вивапласт/ ще строи хотел с височина до 21 метра до новата зала Арена – Шумен.  Това съобщи пред журналисти кметът на града Любомир Христов.  Фирмата е купила общински терен от 3,5 дка на търг, на който е била единствен кандидат.  Кметът не съобщи цената на сделката, но посочи, че обявената първоначална цена е била 200 лева на квадратен метър.  Според запознати, „Виас“ е предложила крайна цена от 735 000 лв. за терена  вдясно от Арена – Шумен.

Кметът на Шумен Любомир Христов показва макет на бъдещия хотел до Арена – Шумен.

Бъдещият хотел ще е в най-източната част на терена и ще граничи с ул. „Перуника“. От другата му страна ще бъдат изградени две спортни игрища и открит басейн.  За тях общинският съвет ще пусне за продажба още 5 дка, а предложението ще бъде внесено на следващата сесия на местния парламент в края на юни.  Не е ясно кога ще е готов хотелът, защото проектирането му едва сега започва, обясни кметът Христов.

Той показа пред журналисти нов триизмерен макет на цялото пространство около зала Арена – Шумен.  Тя се изгражда на мястото на бившите казарми в Пети полк, а теренът е с обща площ 72 дка.  Самата зала ще бъде разположена на 5600 кв. метра, ще има 4 нива и 1500 постоянни места.  За строителството й правителството отпусна 8,5 млн. лева.

Освен хотела, около залата ще бъде изграден и нов жилищен комплекс.  За него община Шумен ще пусне на продажба 22 декара в северната част на бившите казарми.  Засега обаче още няма ясен инвеститор за жилищното строителство, стана ясно от думите на кмета Христов.  Според него, самата многофункционална спортна зала Арена – Шумен ще бъде готова до края на годината, както обеща при старта на строителството фирмата-изпълнител „Обединение „Шумен спорт“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име