На 14 юли пътуващото лятно кино с БНТ идва в Шумен, който е част от кампанията за възстановяване на летните кина в България и популяризиране на българското кино.

В парк „Студентски“ в петък ще бъде монтиран екран, на който от 21 ч. ще започне прожекцията на филма “Летовници“ на режисьора Ивайло Пенчев.   В ролите публиката ще види Анета Сотирова, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова, Елица Григорова, Васил Банов, Ивайло Драгиев.

В хотел край морето ваканцията събира група от случайни гости.  Всички искат да преживеят едно щуро лято.  Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителят със смях ще открие, че щастието се крие в отношенията с най-близките ни хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж.

А ето какво казват създателите на филма: „В този филм има различни видове смях, хората се смеят на различни неща, но това е търсен ефект, защото ние много се постарахме българският зрител да може да намери себе си в някого от героите.  Да намери, ако не себе си, то поне свои близки, роднини, приятели.  Всъщност това е една компилация от различни сюжетни линии.  Най-важното е, че самите герои преживяват драматични за тях моменти, но пък за зрителите те са комични.  Много ни се искаше – и мисля, че го постигнахме – всеки да може да погледне на себе си под друг ъгъл“.

Кампанията „Лятно кино с БНТ“ ще донесе приятни преживявания и за най-малките зрители.  В 18.30 ч. на 14 юли в парк Студентски ще започне пътуваща детска библиотека.  Община Шумен е партньор на Българската национална телевизия. Прожекциите са безплатни.  Организаторите ще осигурят близо 300 седящи места за желаещите зрители.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име