20 свободни места за учители обявиха училищата в област Търговище, месец преди началото на новата учебна година. От публикуваните обяви на сайта на Регионалното управление на образованието става ясно, че се търсят преподаватели и помощен персонал в 7 учебни заведения в градовете Търговище, Попово и Омуртаг.

Само днес преди обед има публикувани шест нови обяви от Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг, със срок на подаване на документите до 9 септември. Според работещи в сферата на образованието, до края на месец август се очаква да се обявят още поне 20 позиции за педагози.

Най-голям шанс да си намерят работа имат учителите на целодневните групи, за които има обявени 5 места. 4 са свободните позиции за преподаватели по английски език. Търсят се и трима учители по физическо възпитание и спорт. В Омуртаг две гимназии  – тази по транспорт и лека промишленост и профилираната гимназия „Симеон Велчев“, ще запълнят щата си с по един преподавател по руски език.

Другите вакантни места са за учители по физика и математика, български език и литература, география, история и философия. ОУ „Св.Кл.Охридски“- Попово е обявило място за ресурсен учител, а Трето основно училище в Търговище си търси заместник директор по учебната дейност.

Преди да бие първия училищен звънец има още незаети места за шофьор на училищен автобус, портиер и чистач.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име