45 бакалаври получиха дипломите си на тържествена церемония във Филиал Разград на Русенския университет, съобщиха от висшето учебно заведение. Осем от тях са отличниците. От тяхно име благодарност към преподавателите изрази първенеца на випуска Дилек Рафи, която завършва специалност „Химични технологии“.

В деня на промоцията на Випуск 2017 бе открита и новата учебна година. Участници в събитието бяха заместник-ректорите проф. Пламен Кангалов, проф. Пламен Даскалов и проф. Юлиана Попова, деканите на Аграрно-индустриалния факултет – проф. Генчо Попов и на Машинно-технологичния факултет – проф. Бранко Сотиров. Празникът в Разград  бе уважен от областния управител Гюнай Хюсмен, народния представител Денчо Бояджиев, председателя на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова и председателя на Студентския съвет на Русенския университет Станимир Бояджиев, представители на фирми и институции – партньори на Филиала. Поздравителни адреси изпратиха народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев.

В словото си по повод откриването на Академичната година директорът на филиала доц. Станка Дамянова отчете, че тази година предварително обявените места в специалностите са изцяло запълнени, което в условията на демографска криза и недостиг на кандидат-студенти е голям успех.

Народният представител Денчо Бояджиев пожела успешна реализация на завършващите млади специалисти и направи дарение – мобилна озвучителна уредба, която ще се използва в събития, организирани от Филиал Разград.

В обръщението си към студентите от единственото разградско висше учебно заведение областният управител Гюнай Хюсмен им пожела успех и изрази убеждението си, че Европа ще е по-силна, когато с усвоените в университета знания се включат в обществения и икономически живот на България. Той припомни, че част от първокурсниците са във Филиала вследствие на инициирана от него среща с представители на местния бизнес. В дискусията стана ясно, че предприемачите имат нужда от инженерни специалисти и от тази учебна година в Разград вече ще се подготвят 24 бъдещи инженери. Преподавателите им ще идват от Русенския университет, но обучението ще се извършва в Разград. „Като Областен управител на Разград ще продължа да правя всички възможно и невъзможно, за да се поддържа и развива Филиалът, защото един град без висше учебно заведение е обречен на гибел“ – категоричен бе Хюсмен. „Защо пък някога Филиалът да не стане и самостоятелен университет, ние сме местни патриоти“ – допълни с усмивка Областният управител.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име