Среща при областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Снимка областна администрация

Представители на завода за производство на домакинско стъкло „Пашабахче“, който работи в Търговище, се срещнаха с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.  Срещата беше по повод негова молба за съдействие за осигуряване на работни места за жителите на региона, съобщиха от областната управа в лудогорския град.

Директорът на „Човешки ресурси“ в „Пашабахче“ Гюлчин Кючукова и нейният сътрудник Юмер Арифов съобщиха, че в момента фирмата набира служители в няколко направления.  За позицията „пакетировач на готова продукция“ се търсят жени и мъже с основно и средно образование. Основната заплата за тях ще е 659 лева. През първите 6 месеца работниците ще са в изпитателен срок.  За тях е осигурен транспорт до работното място, храна за всяка от смените, ваучери месечно по 60 лева, бонуси до 10% на тримесечие, индексация на възнагражденията на всеки 6 месеца.

Служителите на „Пашабахче“ получават подпомагане при раждане на дете, сключване на брак и смърт на роднина, нощният труд се заплаща с 1 лев на час повече от законово регламентираното по Кодекса на труда, а възнаграждението в празнични дни е 125% спрямо основното.  Фирмата има свободни позиции и за техници ел.поддръжка със заплати 977 лева, както и за машинисти с основна заплата 1103 лв.  Тези работни места са за специалисти със средно техническо образование.

Гюнай Хюсмен заяви, че ще окаже съдействие относно разпространяване на информацията за свободните позиции в населени места, където има по-висока безработица.  Кючукова предостави формуляри, които кандидатите трябва да попълнят.

Във фирмата в Търговище работят 1300 човека, както и още 500 подизпълнители, част от тях са от област Разград, като автобуси са осигурени до Езерче, Раковски, Самуил, Бели Лом и други населени места, има и служители на високи позиции – трима от директорите на различни дирекции са от Разградско.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име