Започна цялостен ремонт на най-големия тренировъчен комплекс в Търговище, за който са осигурени 850 000 лв. държавна субсидия. Снимки община Търговище

Започна ремонт на най-големия тренировъчен комплекс в Търговище, за който са отпуснати целеви средства от държавата в размер на 850 000 лева.  Кметът на общината д-р Дарин Димитров вчера се запозна на място със стартиралото цялостно обновяване на сградата на ул. „Христо Ботев”.

Дейностите включват ремонт на покрива и полагане на нова хидроизолация, за да се ликвидират течовете и влагата в залите.  Ще бъде направена още вътрешна  топлоизолация, смяна на дограми, нова отоплителна, вентилационна, ВиК и ел. инсталации, както и противопожарна сигнализация. Ще се ремонтират санитарните възли и ще се боядисат всички помещения.  Подовите настилки ще бъдат подменени или ремонтирани.  Предвидено е да се изградят две нови външни противопожарни стълби и рампа за хора с увреждания.

Ремонтът ще се разпростре върху близо 2 хиляди квадрата разгърната застроена площ, като след приключването му се очаква по-добра енергийната ефективност на сградата и намаляване на разходите за издръжка.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров провери на място началото на ремонтните дейности в спортния комплекс.

„Сградата, в която тренират клубове по спортна и художествена гимнастика, борба, стрелба и други, е строена в периода 1968 – 1975 г. и досега не е правен основен ремонт.  В последните години материалната база беше изключително амортизирана и неподходяща за провеждане на тренировки.  Това наложи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров да потърси спешно държавно финансиране за ремонтите“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Фирмата, която изпълнява ремонтите, е обявила тримесечен срок за извършване на всички предвидени дейности.  Така сградата, в която тренират над 450 деца и младежи, ще бъде завършена до края на годината.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име