Новият началник на РУО - Разград Ангел Петков беше представен на служителите в държавната институция от областния управител Гюнай Хюсмен. Снимки областна администрация

Образованието в региона може да се издигне на по-високо ниво само с висок морал, добра ценностна система и положителен личен пример.  Това заяви новият началник на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков при встъпването си в длъжност.  Днес той беше представен на служителите в държавната институция от областния управител Гюнай Хюсмен, съобщиха от областната администрация.

Хюсмен благодари на предшественика на Петков за всеотдайността в работата му.  Атанас Дончев остава на работа в РУО като експерт.  Той остави и конкретна цел пред новия началник на просветното ведомство – на следващото външно оценяване учениците от област Разград да са едно от първите, а не от последните места.  Хюсмен припомни и една от препоръките, които направи в края на миналата учебна година по време на срещите си с представители на учебните заведения от региона – в училищата да се говори само на български език, с изключение на часовете по майчин и чужд език.

Първа среща с колегите

Новият началник на Регионалното управление по образование е на 55 години, има 31 години стаж в системата на образованието.  Ангел Петков е завършил ВПИ “Неофит Рилски“ – Благоевград, специалност „Педагогика на трудово-политехническата подготовка“.  Има специализации и квалификации в Института по квалификация на учителите „Д-р Петър Берон“ – Варна и СУ“Св. Климент Охридски“.  Магистър е и по „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов.  Работил е седем години като учител по трудово обучение в СОУ “Христо Ботев“ – Лозница, а от 1993 г. до края на миналата седмица беше директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение в Разград.

Пред областния управител, заместниците му и пред 20-те експерти в РУО Петков изрази надежда, че заедно ще продължат да надграждат постигнатото в институцията, ще използват опита и ще го развиват и усъвършенстват.  Той допълни, че очаква в РУО да се работи открито, отговорно, честно, с жар и всеотдайност.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име