Възрастен мъж загина при пожар в дома си в търговищкото село Здравец.  Сигнал за инцидента е получен на спешния телефон 112 минути след полунощ вчера. Своевременно на мястото са пристигнали огнеборци с два противопожарни автомобила и служители на Районното управление. Те установили, че мъж на 85 години, който е собственик на имота, е загинал в огъня.

Унищожени са 20 квадрата покривна конструкция и домашно имущество.  Причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията.  Извършен е оглед на местопроизшествието, а по случая е образувано досъдебно производство, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Този случай продължава черната статистика на жертви на пожари в региона.  За тази година загиналите стават шест, като за сравнение – през цялата минала година в областта няма нито една жертва на огъня.

В голямата си част загиналите са възрастни хора – пенсионери над 70-годишна възраст, които са самотноживеещи.  Най-честата причина за инцидентите е късо съединение, а повечето от пожарите с фатален изход през настоящата година са възникнали през нощта.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име