Младите таланти от Търговище, които записаха вечната песен на Емил Димитров "Ако си дал"

Музикална школа „New Voices“ от Търговище изпя най-великата българска песен на всички времена. По-малко от месец преди празниците, формацията завърши най-новият си музикален проект, в който вечния хит на Емил Димитров „Ако си дал“ беше записан в изпълнение на младите таланти.

„Реализирането стана възможно благодарение на усърдният труд на всички изпълнители, родители и не на последно място на нашите приятели-благодетели. Искаме специално да изкажем благодарността си и за това, че Емил Димитров-син откликна на тази наша идея и даде съгласието си за осъществяването й!“, сподели ръководителят на школата Десислава Станкова.

Тя допълни, че в клипа главните герои са 18 деца на „New Voices“ от 4 града в България, които са носители на множество национални и международни награди в сферата на вокалното изкуство. Сред тях е и незрящата Кристиана Кирилова от Велико Търново, която от скоро се присъедини към формацията.

„Ако си дал“ е написана през 1978 г. от поета Иля Велчев. Не добре приета от тогавашното управление, песента за дълго е забранена за излъчване по телевизията и радиото. 35 години по-късно обаче тя е обявена за „Най-великата българска песен на всички времена“. Вечният хит на Емил Димитров събра най-много гласове в класацията „500-те най-велики български песни“, организирана от БГ радио.

Клипът на младите таланти от Търговище е записан в атмосфера на коледен дух и настроение. В него участва и цигуларят от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Християн Христов.

Можете да го гледате клипа ТУК:  https://www.youtube.com/watch?v=wJwG2f3iatA

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име