Най-добрите спортисити на Разград за 2017 г. получиха наградите си на тържествена церемония

На специална церемония днес бяха наградени 10-те най-добри спортисти на община Разград.  Отлечията връчиха кметът д-р Валентин Василев, председателят на общинския съвет Стоян Ненчев и зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов. Сред гостите на събитието бяха спортисти, треньори и спортни деятели.

Кметът поздрави наградените спортисти, като им благодари за прославата, която носят за Разград и общината.  Той изрази гордостта си, че като кмет има възможността да помага за развитието на спортните клубове.  „Горд съм и че в Разград спортистите намират уважението и признанието от нашите съграждани и това ги мотивира за покоряване на нови върхове.  И занапред в лицето на общината ще имате достоен партньор, на когото можете да разчитате“, каза още д-р Василев. Той изрази надежда, че ще успеят скоро да завършат другата спортна зала, за да може част от спортистите да има свой „дом“.

Кметът на Разград награди победителят в класацията Спортист на годината – колоездача Мирослав Минчев.

Победителят в класацията за 10-те най-добри спортисти на Разград – колоездачът Мирослав Минчев, получи наградата си от кмета д-р Валентин Василев. През настоящата година Минчев спечели трето място на спринт на Балканиадата в Атина и първо на Държавен личен отборен шампионат в Пловдив. Той е спортист на годината на община Разград за 2015 г., 2013 г. и 2007 г.  Минчев е многократен републикански рекордьор в дисциплината 1000 метра.

„Пожелавам си да се класирам за олимпиада. Не казвам, че е трудно, но не е и невъзможно”. Това каза най-добрият спортист на Разград, след като получи приза си. Той определи изминалата година в личен и състезателен план като трудна и изрази надежда, че през новата 2018-та ще бъде по-борбен и ще продължи да участва във всички първенства и турнири.  Минчев изрази и изненадата си от това, че е начело на класацията при наличието на европейски шампион в лицето на културиста Николай Пенчев.

Специална  награда учреди и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която подари картина на Георги Георгиев

На второ място в десетката на община Разград е състезателят по културизъм Николай Пенчев, а трети футболистът Марселиньо.  Сред отличените спортисти за 2017 година са още шахматистите Ивайло Енчев и Момчил Николов, състезателката по бокс Пламена Иванова, лекоатлетите Валентин Хаджиев и Деница Асенова, борецът Ердинч Таукчу и състезателката по културизъм Димитрина Георгиева.

Наградата за най-добър треньор на годината отиде при наставника по културизъм на СКК „Гладиатор“ Георги Георгиев, а призът за най-добър отбор за поредна година бе връчен на шесткратния шампион на страната по футбол „Лудогорец”.  Отличието за най-перспективен млад състезател получи възпитаникът на детско-юношеската школа на „Лудогорец” Мартин Петков.

В началото на церемонията кметът д-р Валентин Василев връчи плакет на община Разград на отличената най-красива спортистка в България на конкурса Miss BGAtletic – лекоатлетката Димана Йорданова от Разград.

Още две допълнителни награди връчи главният редактор на в-к „Екип 7“ Митко Ханчев.  Едната бе отново на Димана Йорданова – МисBGatletic, а другата на Игор Пластун от ПФК „Лудогорец“ – за прослава на името на Разград.  Специална  награда учреди и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която подари картина на Георги Георгиев от СКК „Гладиатор“, отличен като треньор на 2017 за Разград.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име