Избрани са директорите на 19 от 28-те районни здравноосигурителни каси (РЗОК). Конкурсите са се състояли на 28 ноември, става ясно от стенограмата от последното заседание на Надзорния съвет на здравната каса.  Всички кандидати са представили концепции и са минали през интервю, но кои и колко от тях са одобрени за поста все още не е известно.

За 19-те свободни места са се борили 25 кандидати, като за някои от районните каси има по двама претенденти, докладва пред надзора главният секретар Десислава Гайдарова.  За да се разгледат разработките и да се препитат всички в рамките на един ден, са създадени общо 5 комисии, които са работили паралелно, пише clinica.bg. Очаква се те да обобщят резултатите и да ги представят на следващото заседание на Надзорния съвет.

Конкурсите бяха обявени на 26 септември, а от кандидатите се изискваше да представят визията си за развитието и прилагането на електронното здравеопазване в работата на здравната каса.

Сред колегията се говори, че конкурсът за Шумен е спечелен от досегашната директорка на касата д-р Йорданка Пенкова, но информацията не е потвърдена официално.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име