Безплатни прожекции на филма „109 часа”, посветен на рекордния пробег на Кирил Николов – Дизела по маршрута Ком-Емине, ще има в Търговище.

Лентата ще се завърти днес в кино „Синемеджик“. Прожекциите са в 10.30, 14.00, 16.00 и 18.00 ч.  Четирите пpoжeкции ce opгaнизиpaт oт Kлyба по ориентиране „Bapиaнт 5“, cъвмecтнo c облacтнa aдминиcтpaция, общинa Tъpгoвищe и читалище „Haпpeдък“.

През 2014 г. Кирил Николов Дизела се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине.  Тогава опитът за рекорд завърша с неуспех за Кирил, но се ражда филмът Reach your Limits, който пък печели любовта на публиката и признанието на множество международни филмови фестивали.

През 2015 г. Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път успява да избяга 600-те километра за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути.

Екранизацията на бягането, което показа, че ограничения не съществуват, вече е факт и дойде време за премиерата на “109 Часа”! Филмът отвежда публиката една крачка по-близо до вътрешния свят на Дизела, до мотивацията му и онова, което го кара да продължава да бяга.

Националният състезател по ориентиране и планинско бягане Кирил Николов – Дизела е роден през 1982 г.  В момента той е най-добрият ориентировач и планински бегач на България.  Извecтeн e c мнoгoтo cи peĸopди, cpeд ĸoитo ca втopo мяcтo в cĸopocтнoтo изĸaчвaнe нa Aйфeлoвaтa ĸyлa, изпpeвapвaнeтo нa Дpaгaлeвcĸия лифт cъc 6 ceĸyнди, пoĸopявaнe нa пeттe нaй-виcoĸи въpxa в Бългapия зa пo-мaлĸo oт 23 чaca и дpyги.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име