49-годишен мъж от Шумен посрещна нова година в ареста, след като беше засечен да шофира с 3,33 промила алкохол, съобщиха от полицията. Водачът бил спрян за проверка два часа преди настъпване на новата година на ул.“Трети март“ в Дивдядово.  Шофьорът Д. К. , с лек автомобил Хонда „Сивик“, бил тестван с дрегер, който отчел 3,33 промила алкохол в издишания въздух.  Водачът дал кръвна проба за анализ.  Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а за престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

19-годишен бил установен да управлява  автомобил под въздействие на наркотични вещества. На 1 януари около 22.30 часа за проверка на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен бил спрян водач на Мерцедес с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от шуменеца В.И.  Водачът е тестван с дръгтест, който отчел наличие на амфетамин и метамфетамини.  Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е започнато бързо производство.

25-годишен от село Друмево предизвикал пътен инцидент в Шумен на 1 януари малко след 8 часа сутринта. На кръстовището на улица „Алеко Константинов“ и бул.“Симеон Велики“ А.Х., който карал лек автомобил БМВ с английски регистрационни табели, се ударил последователно в товарен автомобил Тойота „Хайлукс“, бордюри, метални парапети и стълб за улично осветление. От произшествието са нанесени значителни материални щети.  За престъпление по чл. 343 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

През изминалите четири дни в Шуменска област са регистрирани девет пътно транспортни произшествия.  За различни нарушения полицейските служители са съставили 70 акта и са наложили 206 глоби с фиш.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име