Един независим кандидат и две политически сили са регистрирани за участие в частичните кметски избори в преславското село Кочово. До 17 ч. вчера, когато изтече крайният срок за регистрация на партиите, в общинската избирателна комисия бяха подадени заявления за участие от инициативен комитет, от ДПС и от БСП.

Инициативният комитет издига кандидатурата на независимия кандидат Ангел Ангелов, бивш военен и настоящ земеделски производител от селото. Следващата седмица ще станат известни кандидатурите на БСП и на ДПС.  Изборите са насрочени за 18 февруари, а предизборната кампания започва на 28 януари.

Вече е определена и 9-членна секционна избирателна комисия, която ще работи в Кочово в деня на вота. По избирателни списъци право на глас имат 751 души, но традиционно на избори гласуват половината от хората с постоянен адрес. На предишните избори кметът беше избран на балотаж между ДПС и АБВ.

Частичните избори в преславското село се провеждат след внезапната смърт на досегашния кмет Кенан Ибрям, който загина при автомобилна катастрофа на 3 ноември 2017 г. край Дивдядово.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име