Най-евтината такса за участие в традиционния пролетен панаир в Търговище е 10 лева на квадратен метър за свободна площ на открито, при положение, че е са наети над 100 квадрата. Това решиха общинските съветници на провелата се днес сесия.  Наемната цена за фирмите участнички зависи от това дали ще разположат щандове на открито или в залите на изложението, както и дали ще използват конструкции.

Най-евтино е наемането на свободна площ на открито – от 10 до 15 лева, като колкото по-голямо е заетото пространство, толкова по-ниска е цената на квадрат. С 5 лева по-скъпо струва ангажирането на шатра, отново навън. В самата сграда цената на свободна площ е 40 лева. За ползването на щанд с изградена модулна конструкция разценката е 50 лева на квадрат. Цените са без включен ДДС и не са променяни повече от седем години. Те покриват участието във всички 7 дни на панаира.

Запазването на тарифите е част от местната политика за привличане на повече участници в „Изложение Търговище“, обясниха от пресцентъра на местната администрация.

От там допълниха, че пролетният панаир тази година ще се проведе от 14 до 20 май, като откриването съвпада с празника на града. При набелязване на събитията от съпътстващата програма организационният екип и този път ще се съобрази с предложенията от миналогодишното допитване до гражданите, което общината обяви.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име