Шуменци(в зелено-жълти екипи), без две от основните си единици, отстъпи на софийския „Атлетик“  с 89:70.   Снимка Фейсбук

БК „Шумен“ отстъпи и в петия си мач от Първата шестица на „А“ група  като гост от „Атлетик“ – София с 89:70 и остава на шестата позиция.  Отново за „Шумен“ не игра капитанът Янко Янков, който е с контузия в коляното.  Кирил Кирилов също не бе на разположение за срещата.  За „Атлетик“ това е трета победа и той се изкачи на третото място във временното класиране.

Срещата започна с две отлични атаки на Тодор Захариев, който изведе“ Атлетик“ напред с 4:0.  Виктор Серафимов пръв се разписа за „Шумен“ с тройка, но добрият старт на домакините бе продължен от Захариев, който вкара трети пореден кош, а след това и Ивко Ивков записа името си на таблото след зрелищна забивка.  Виктор Серафимов с нова тройка намали пасива на „Шумен“ до 2 точки, но в резултатните нападения на софиянци се включи Славейков, който отбеляза в подкошието.  Шуменци демонстрираха, че стрелбата от тройката е силната им страна след пореден успешен изстрел, този път на Димитър Радев.  В тези минути от средата на първата четвърт и двата отбора играеха страхотно в нападение, разменяйки си успешни изстрели.  След силните минути в нападение, последва спад и за двата отбора, които до края на частта си вкараха по още 3 коша и я затвориха при 24:20 в полза на „Атлетик“.

Втората четвърт започна чудесно за софиянци, които чрез пробив на Горунов и нова тройка на Танев увеличиха аванса си на 9 точки.  Последваха силни минути за нашия тим, който показа добра защита.  В същото време Ростислав Тончев с тройка и Андрей Иванов с пробив и с ефектна забивка, стопиха пасива на „Шумен“ до 1 точка.  До края на полувремето съперниците си размениха по още няколко успешни нападения, а сирената прозвуча при 45:37 в полза на „Атлетик“.

Третата четвърт започна с добра игра на домакините от София.  Тройки на Георгиев и Бързаков, както и няколко успешни стрелби на Славейков, качиха преднината им до 14 точки.  Виктор Серафимов отбеляза няколко коша за „Шумен“ в тези първи минути на второто полувреме, но това не бе достатъчно за намаляване аванса на „Атлетик“. До средата на частта двата отбора направиха няколко успешни нападения, а преднината си стоеше 10-15 точки в полза на домакините.  В оставащите три минути до края, Милен Чолаков намали резултата  до 54:64.  Последва обаче отлична серия за домакините, които чрез пробиви на Захариев – на два пъти, успешна стрелба от средна дистанция на Горунов и тройка на Кучков, увеличиха разликата до 18 точки.  В последната минута на третата част „Шумен“ успя да направи две защити без кош, а Манол Тончев на два пъти проби успешно и съкрати пасива на шуменските баскетболисти до 14 точки.

Началото на последната четвърт показа, че домакините нямат намерение да пропиляват преднината си.  Кучков и Горунов вкараха в първите две нападения на „Атлетик“.  От другата страна на игрището защитата на домакините работеше почти перфектно и за четири минути игра „Шумен“ успя да отбележи едва 3 коша – Чолаков, Георгиев и Джамбазов се разписаха по веднъж.  До края на срещата и двата отбора намалиха темпото, размениха си по няколко коша, но по-резултатни бяха баскетболистите на  „Атлетик“ и те се поздравиха с победа – 89:70.

Най-полезен за „Шумен“ в мача бе Андрей Иванов, който записа 20 точки, 15 борби и 2 асистенции.  Виктор Серафимов също направи добър мач. Той отчете 16 точки, 4 борби и 5 асистенции.  Третият най-резултатен за „Шумен“ бе Ростислав Тончев с 11 точки.

За домакините от „Атлетик“ най-полезен бе Тодор Захариев със 17 точки, 6 борби и 2 асистенции. Отличен мач и за Станислав Славейков, който отбеляза 18 точки и 6 борби. Танев допринесе за победата с 11 точки и 8 борби.

Следващият мач на „Шумен“ е днес (19 февруари) от 14.00 часа, отново в София, срещу домакините от „БУБА Баскетбол“, от когото загубихме  миналата седмица само с 3 точки.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име