Общинската пътната мрежа в Шумен е проходима при зимни условия, съобщиха от общината. Към момента няма информация за закъсали шофьори и автомобили на територията на общината.

Във всички села на общината има ток и вода, с изключение на село Велино, където единият от трафопостовете е извън строя и в момента се работи по отстраняване на повредата.

По пътя от Дивдядово към Мараш е отворена само едната лента за движение. В момента роторен снегорин разширява пътното платно там и от администрацията призовават участниците в движението да бъдат внимателни и да не затрудняват работата на фирмите.

Със снегопочистваща техника в момента се разширява и пътя от квартал Мътница през Царев брод за село Велино. От рано тази сутрин започна почистването и на вътрешните улици в селата от общината.

Пътят по направлението Живково – Велино / община Хитрино / е затворен.

От 2 ч. тази нощ цялата налична техника на фирмите, които отговарят за зимното поддържане, работи по улиците в града, уверяват от кметството. С намаляване на снеговалежа започва и обработката на пътните платна с химически материали. Общинската администрация създава организация за извозване на натрупаните на места големи количества сняг.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име