Ситуацията на територията на община Търговище е изключително тежка тази сутрин. Има труднопроходими пътища от четвъртокласната пътна мрежа, където са образувани навявания. Такива са направленията към селата Кошничари-Росина, в посока Момино, Миладиновци, Драгановец, където е отворено едно платно.

В някои направления е ограничен достъпът откъм републиканската мрежа, което допълнително затруднява разчистването на пътищата към селата, въпреки че екипите не са спирали работа, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

В момента се работи по отсечките към Драгановец, Стража, Макариополско-Буйново и други, където има отворен път, но се разширяват трасетата.

Лиляк-Александрово и Лиляк-Цветница, които са част от републиканската мрежа, не са почистени, тъй като машините на фирмата, ангажирана по поддръжката работят на пътищата от първи и втори клас.

Снежната покривка на територията на общината достигна до 70 см, като на места има навявания. Ток и вода има навсякъде. Няма сигнали за бедстващи хора по пътищата и болни, нуждаещи се от незабавен транспорт.

В 9 часа започна заседание на Общинския щаб за кризисни ситуации, за да се вземе решение за следващи действия.

Община Търговище апелира да не се предприемат пътувания извън града, за да не се създават рискове.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име