Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се обърна със специално поздравление към своите съграждани за Националния празник 3 март.  Ето какво се казва в негово поздравление:

Уважаеми съграждани, приемете моите поздравления по случай Националния празник на Република България – 3 март.

Днес отдаваме почит пред делото на миналите поколения, извоювали с несломимия си дух, но и с цената на живота си Освобождението. Поклон пред себеотрицанието и героизма им.

3 март е ден за празник, но и ден за размисъл. Ден, в който преосмисляме свободата като ценност. Ден, в който си спомняме, че тя не е дошла даром, а е извоювана и изстрадана във времето. Нека сме достойни пред дедите си и славния им възрожденски дух. С плам в сърцата, вдъхновено и отговорно да градим бъдещето си. Да сме добър пример и за идните поколения, за да тачат и пазят и те свободата си.

Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, нека помним завета на предците си, а именно, че „Съединението прави силата“. Да носим гордо в себе си българския дух и националните идеали. Да сме обединени в името на просперитета на нашата страна, в името на модерна и силна България.

Честит национален празник!

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име