„Етър 64“ победи „Шумен 98“ с 31:24 (13:13) и спечели малкия финал в турнира за „Купата на България по хандбал за жени в габровската зала „Орловец“. Двубоят беше равностоен през първото полувреме, като водачеството се сменяше на няколко пъти. Великотърновки, миналогодишни носителки на трофея, започнаха силно след почивката и след серия от 8:2 поведоха с 21:16 в 41-ата минута, а десет минути преди края окончателно предрешиха мача, след като дръпнаха с 26:19.

До края възпитаничките на Йонка Генчева контролираха играта и си осигуриха бронзовите отличия.  С по 7 гола за победителките се отличиха Кристиана Караманлиева и Данислава Петрова, а Соня Богданова добави 5.  За „Шумен 98“ Кристина Сабо завърши с 11 попадения и с 20 гола стана най-добрата реализаторка във финалната четворка.

Във финала за първото място, осигуряващо Купата на България, „Свиленград“ победи домакина на финалната четворка „Бъки“ с 22:20 (12:12) и спечели за първи път в историята си отличието. В мача за трофея по-опитните възпитанички на Тефик Парафитов показаха по-здрави нерви в ключовите моменти в края на мача и се поздравиха с успеха. Двубоят беше много оспорван и вървеше гол за гол през първото полувреме, като на почивката дойде при равенство 12:12.

През втората част „Свиленград“ на няколко пъти повеждаше с 2-3 гола, но „Бъки“ успяваше да се върне в мача, като последното равенство беше при 19:19 осем минути преди края. Последваха два безответни гола за момичетата на Парафитов, а в последните три минути най-опитната в състава на габровки Лидия Ковачева пропусна два 7-метрови наказателни удара, което натежа. Ковачева все пак намали до 20:21 малко повече от минута преди края, но 21 секунди преди сирената Антония Игнатова вкара за 22:20 и реши всичко. Така „Свиленград“ взе реванш от „Бъки“ за загубения финал за купата през 2016 година.

Най-резултатна за победителките беше Миланова с 10 попадения, а за „Бъки“ с 9 гола завърши Ковачева.

Индивидуални награди от финалната четворка на турнира за купата на България по хандбал за жени: най-добър вратар – Гергана Александрова (Свиленград), голмайстор на финалната четворка – Кристина Сабо – Касабова (Шумен) – 20 гола, а  най-полезен играч –  Лидия Ковачева (Бъки).

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име