Правителството преструктурира ръководството на държавния конезавод „Кабиюк“ и съкращава членовете на управлението от осем на трима души. Със свое решение от днес Министерският съвет премахна двустепенната форма на управление в конезавода, където досега заплати получаваха петима души в Управителния съвет и други трима – в Контролния съвет.

Възнагражденията им се пазят в тайна, но според хора от завода заплатите на началниците от двата съвета са по около 2000 лв. месечно с всички доплащания.  С днешното си решение правителството премахна изцяло Контролния съвет и намали членовете на Управителния съвет от петима на трима души. Орязването на ръководството се прави по предложение на МЗХГ, според което пред последните години е констатирана неефективност на съществуващата двустепенна структура на управление.

В мотивите за преструктурирането се посочва, че правомощията на Контролния съвет са с общ характер и на практика се осъществяват от други институции и звена, каквито са Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция и Звеното за вътрешен одит.

Правомощията на Управителния съвет са с общо управленски и административен характер и не изискват специфична експертиза и петчленен състав, а могат да се осъществяват и в състав от трима члена, изтъква в мотивите си МЗХГ.

Съкращението на началниците в Кабиюк ще спести хиляди левове, давани за заплати, се посочва в мотивите.  Очаква разходите за възнаграждения да бъдат намалени с около 140 000 лв. годишно. Останалите оперативни функции, свързани със специфичния предмет на дейност на предприятието, могат да се упражняват от щатната администрация на ДП „Кабиюк“, се казва в становището на МЗХГ.

В Търговския регистър като членове на Управителния съвет на конезавода са записани: директорът на Кабиюк Пламен Петков , Валентин Захариев, Наташа Куртева, Бейзат Яхя и Гюнай Исмаил. В Контролния съвет са записани Мария Маринова,  Вилма Дерменджиева-Дечева и Евгений Цанков.

При избирането на Валентин Захариев за директор на общинската телевизия, а впоследствие на Евгений Цанков за директор на общинското предприятие по чистота няколко юристи – общински съветници от различни политически групи, заявиха пред медиите, че съвместяването на ръководни длъжности в общински и в държавни структури е конфликт на интереси съгласно устройствения правилник на „Кабиюк“.

Впоследствие обаче никой от юристите не внесе въпроса за разглеждане в общинския съвет и нещата си останаха непроменени до днешното решение на правителството.

Коментари

коментар

66 КОМЕНТАРИ

 1. Некадърникът На Партията е на хранилката на ГЕРБ – шеф на кметската телевизия в Шумен.

 2. Кайо от Средня
  Изпратете журналисти в Средня. Има какво да научат за Гюнай включително и за пребиваването му в Турция…

 3. Анонимен
  Боже,то държава не може да се каже,че има ! Впрочем като ги слушаш управниците нещата са като мед и масълце. Къде е перфектния пияр на ГЕРБ Каменарчо да направи анализ за всички безобразия,които се случват…Възможно е хонорарите да са му запушили така критичната устичка !

 4. очаквано възмездие
  Али баба и четиридесетте разбойника………………Другите кучета ги яли ! Господа безсрамници,лапачи до кога ??? Рано или късно палачинката ще се преобърне !

 5. Анонимен
  Споко, скоро на доносника Гънай ще му направят микроблейдинг.

 6. сезирам прокуратурата-проверете и къщата /палата/ на директора на Кабиюк в село Велино.Предварително ви казвам, че не е на негово име.Построи я с труда на работниците през работно време,половината от материалите са аванта от Кабиюк, то не бяха черни курсове с трактори, камиони, фадроми.

  Но-о-о-о-о-о, веднага ще ви кажа–няма доказателства за извършено престъпление.Айде чао.

 7. Ваалията Хари на вилаета шуменско ни управя отзат отпред кадето ни свари ! Раята е безгласна . Ама какво гледат прокурори, съдии,адвокати все изучени хора,голям срам ! То не бяха награди , плакети , лизане на посланици а града…….. разруха, мизерия

 8. Около 2300 средно на човек на месец. Ей това е заплата. А тоя Евгени не беше ли шеф на чистотата. Егати капацитета

 9. Евгений Цанков – ех, че е сладко така. Да се суче от държавата и от общината. Мамин, сладък убавец.

  Айде, сега напишете имената ина другите мамини дечица из бордовете на общинските и държавни фирми в Шумен. Ако ви стиска.

 10. КАК е възможно ! Ето това е мафията на Герб , техни хора навсякаде на хранилка, ЗАЩТО ? Това ли ви е държавноста! Кмета същто назначава на хранилка , послушковци навсякаде ! Това ли ви е управленито , МЪРШИ , смардите отвсякаде ! Идва и вашия край гадове мръсни ! Не вярвате нали стоите и гледайте !

 11. И каква работа свършиха тези нещтасници ? Кой ги контролира ? Колко от тях има за бесене , брееей какво безхаберие ? Нямаме думи за това което става !

 12. Кажете каква работа са свършили ? Какви заплати са взели ? Каде още работят ? Кмета знае ли ! Тежко Ви шуменци , какви некадърници ви управляват а вие стоите и глдате ! Гробарите ще затрият нацията !

 13. Държавата била лош стопанин каза тиквата Борисов , ето подвърждението ,забрави да каже че всички са от герБ !Еегати безочието, били сме под турско владичество? сега сега сме под гербажйско робство ! 2,5 милиона избягаха от родината си , децата ни същто ! Никога в историята ни няма такова преселение ! Наистина ГРОБ иска да ни затрие ! Уважаема редакция не трийте а застанете зад народа си , който страда !

 14. Това е положението при управлението на партия ГЕРБ – видими резултати !

 15. 140 000 лв икономия от заплати

  Съкратение 5 /ПЕТ/ директора и началници

  т.е. 140 000 : 5 = 28 000 лв годишна заплата

  или 2 333 лв месечна заплата за изпълнение на функции които дублирата други органи на власта!!!

  А от колко години е така????

 16. Марш навън ! Стига сте кльопали ! А кога ще съкратят общинските плъхове от европейските програми и проекти ? И там има големи авантажии

 17. да се сезира прокуратурата за тез тримата обраха кабиъук

 18. какво правят трима директори само се подписват на ведомостта за заплати то вече там май няма толкова животни колкото бяха през комунизма когато се управляваше от един директор.

 19. Нещо много смърди от Кабиюк. Гласувайте за герб и такива като гънай, егени и наташка ще папкат драги гербери. Вие ходете убеждавайте хората, излизайте очи в очи с тях, потете се от срам, а те кротко ще си хрупкат на хранилката. Едните хапват, другите …. Третият ще е Мария, защото е представител на МЗХ, ясно? Повръща ми се от Вас.

 20. на някакъв посланник от шумян детето му не беше ли също назначено в някой борд на директорите в шумян?

 21. „Разровиш ли го – ще мирише и ще горчи като отрова“- Актуално за Кабиюк!

 22. Време е за КабиюкГЕЙТ, ще има много работа за прокуратурата.

 23. При комунистите бяха + с двама повече , така че сърдене няма.

 24. Една пералня на пари. Първо трябва да се махне ПЕТКОВ директора осран.

 25. Много взеха да МИРИШАТ.Страшни специалисти.Разбрахме що за стока са.Никаква разлика от комунягите.

 26. Този ВАЛЕНТИН ЗАХАРИЕВ последно от БСП или ГЕРБ е ? Беше първия председател на Общ.сьвет на БСП. СЕГА ОТ ТАМ ИЛИ ОТ ГЕРБ е ? В Телевизия Шумен как стана Директор и ветеринар ли е , че е в Борда на Кабиюк ?

  Дами и господа журналисти кажете !,

 27. Тези 140.000 лв всички граждани сме ги плащали като данъци.

  За да могат тарикатите в формалния “борд” да си раздават и да ни се присмиват какви балъци сме а те какви са тарикати !!!

 28. Тоз евгений голям капацитет.Много го търсели да управлява.То ВиК,Кабиюк, Чистотата и кой знае още от къде ще изпълзи.Имал образования от сериозни университети и специалности.Браво.

 29. А ве този селски „тарикат“ Филип / Гънай / какъв голям хобот е имал мале ! За нула време коли,къща и голямата работа на ГЕРБ !!! Дали ще има силички и да си присади къдрава косичка времето ще покаже….. Видими резултати! СРАМ И ПОЗОР !!!!!!!!!!

 30. Трябва да се потърси ОТГОВОРНОСТ от този който ги е назначил предполагам знайте кой е?

  Органите да се самосезират това е чиста кражба от Държавата!

 31. Идва реда за съкращения и в надутите областни,общински администрации. В противен случай държавата отива на ликвидация. Да пази бог България !

 32. Тези тарикати да не са луди да развиват бизнес да се занимават с данъчни и счетоводства и конкуренция

  Цокат си като бебенца и мигат с очички!

 33. Тия велики управници са докарали предприятието дотам, че овчарите им крадат вършина от гората да се топлят

 34. мале каква мизеря.когато беше дзс васил коларов светеше.

 35. Така е само на „върха“.

  Ако се разровите в списъчния състав сигурно ще намерите хора които никой не е виждал на работа и други, които присъстват, но нищо не вършат… – все ПАРТИЙНИ ДРЕГАРИ .

  ОПИТАЙ ТЕ !

  Колко ли пари отиват за тях?

 36. А бе хора, това е държава на безобразие и безхаберие! Хора крайно нуждаещи се за парче хлебец,голи , боси и гладни сирачета, умиращи в агония – беден народ……А до вчера сополиви,забравили произхода си и гладните години, а сега яхнали коне и яко, яко папат ли папат ! А този фес смешник от с.Средня на когото ме е срам да му произнеса името е такава жива трагедия – човек без образование и визия, с елементарно възпитание, фалшива монета позволявайки си като вампир да смучи кръвчица от бедния данъкоплатец !!! О мой бедний изстрадал народе !!

 37. Жалка картина, жалка, много жалка, уважаеми управници! Всичко излезе наяве, не, че хората не знаеха! Велики кадри имате! Хайде пак ги сложете на хранилката, ако ви стиска!!!

 38. АУУУУУУ ТРАГЕДИЯ ПРИ НАС. КУРТИ И ГУНИ СЕ ХВАНАХА ЗА ГУШАТА-КОЙ ЩЕ Е ТРЕТИЯТ?

 39. Гънайчо, идва време да се връщаш в Турция, днес от борда, утре от областта, после от държавата. Бавно и сигурно идва този момент.

 40. Народе ??? Спиш ли ?! Миним.заплата-510 лв. 12м.х510 лв. = 6120 лв.Заплата Кабиюк 3000 х 12м.=36 000 лв. без възнаграждение от други държ.учреждения,бонуси и далавери. Управниците в ДП „Кабиюк “ вземат на месец ПОВЕЧЕ от един български гражданин за ЦЯЛА ГОДИНА ! НАГЛЕЦИ обяснете как българина оцелява… А пенсионерите,които са блъскали цял живот да живеят с 150 лв.

 41. на мястото на бившия ГУМще откриват мания-дрехи втора употреба-докъде стигна тоя град -в централната част дрехи втора употреба ба си простотията,е та след като всичко е бизнес и пари ,върви и учи децата на патриотизъм и добросъвест айде граждани ,юруш в петък на скапаните дрехи от европата хахаах …ба си града

 42. Милите кученца, послушковци на чичо Люпчо. Който слушка – папка. Дали обаче са само тези? Примерно Шаренков – дъщеричката станала експерт в общината, зетчето станало агент на някаква служба – слуша Шаро, уреждат го. Захариев – пенсионер, шеф на общинско предприятие, лектор, дъщеричката и тя в общината, женичката шефка в ДАНС – слуша Захари – папка. Засега толкова, на час по лъжичка за послушковците на чичо Любчо.

 43. АКО НАДНИКНЕМ във ВИК шумен ЩЕПРИПАДНЕТЕ ОТ ВИДИМИТЕ ИНЕВИДИМЕТЕ КАДРИ МОЖЕ ДА НАДНИКНЕМ И ОЖИ то

 44. да не искате в гум да открият библиотека или училище,ха на бб му требе проз народ

 45. Кабиюк! На кого е нужен Кабиюк? Коне, земи. Кабиюк е имението на човека на Вальо Златев – известен като Бейзи. Там човекът на Вальо Златев взема между 300-600лв на месец на кон от тузарите. Конете се отглеждат за сметка на нас данъкоплатците естествено, всеки да смята сам. След това, не се само коне, ами и земеделска техника, къде и кой я използва мислите? Да, да, същият я ползва, оре си наетите ниви във Венецко, защо да не го прави, над него е само аллах. Земи, колко се обрабоват в Кабиюк, загадка, неизвестно, на колко се продава продукцията и колко е, също загадка? Затова е важен Кабиюк, една играчка в ръцете на Бейзи, дадена му от Баце и всички си траят, та нали той назначи шефа на ПОЛИЦИЯТА.

 46. Оставка на всички, които са ги наврявали във всички бордове. Дисциплинарно уволнение на всички, които са злоупотребили да са и на държавня ясла, и на общинска. Отнемане на пари и имоти. Оставка и на Кметът на Шумен за този резил, защото всичко е било с негово знание.

 47. СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ КАКВО СТЕ НЕДОВОЛНИ СЕГА ВИЕ НИ ИЗБРАХТЕ НО НАНАС НЕ НИ Е ЛЕСНО жената се налага да работи освен в полицията и кабоьк и във ВИК дъщерята в БАНКА И СЪВЕТНИНИ няма кадри затова се спуква ме от работа

 48. Ще ви моля да се отнасяте сериозно към г-н Бейзат Яхя. Защото той е един от най-талантливите и образовани хора в областта. Той е:

  – председател на общинския съвет във Венец./синът му също е съветник/

  – председател на Управителния съвет на Североизточното горско предприятие.

  – член на Управителния съвет на Кабиюк

  – зам.-директор на „Паламара“.

  това са платените му длъжности. Частният бизнес е настрани.

  Кажете кой друг има такова CV.

  А, и зам.-председател на областния съвет на ДПС.

  Цялата информация е публична и може да се намери в сайтовете на тези организации.

 49. Ами сега на Захарчо и Гената трябва задължително да им увеличат заплатите /в случай,че ги махнат,де/. Не може така да се ощетяват шефовете на общински предприятия! Те горкинките има няма с 1000-1500 лева как ще живеят!?!

 50. Изпратете журналисти в Средня. Има какво да научат за Гюнай включително и за пребиваването му в Турция…

 51. Гюнай е двоен агент на Турция и на България, затова нищо, че е с основно образования са го сложили да управлява Кабиюк – българска благодарност!

 52. Боже,то държава не може да се каже,че има ! Впрочем като ги слушаш управниците нещата са като мед и масълце. Къде е перфектния пияр на ГЕРБ Каменарчо да направи анализ за всички безобразия,които се случват…Възможно е хонорарите да са му запушили така критичната устичка !

 53. Али баба и четиридесетте разбойника………………Другите кучета ги яли ! Господа безсрамници,лапачи до кога ??? Рано или късно палачинката ще се преобърне !

 54. сезирам прокуратурата-проверете и къщата /палата/ на директора на Кабиюк в село Велино.Предварително ви казвам, че не е на негово име.Построи я с труда на работниците през работно време,половината от материалите са аванта от Кабиюк, то не бяха черни курсове с трактори, камиони, фадроми.

  Но-о-о-о-о-о, веднага ще ви кажа–няма доказателства за извършено престъпление.Айде чао.!!!!

 55. Гюнай ще си остане в Кабиюк. Той е на съхранение там като всички застрашени от изчезване уникални породи говеда!

 56. Приятелю Любо, казвах ти, че с този от Средня се излагаш…

 57. този с основното образование как е почнал работа в кабиюк и то в управителния съвет, кой ще осветли? за там не се ли изисква висше?за един приятел питам.

 58. Пише народа, пише та се къса, но само с писане не става! Трябват действия! Тази измет трябва да се измете!

 59. ЗА ГЮНАЙ МОГА ДА КАЖА СЛЕДНОТО ОТКАКТО Е СДУДЕНТ ПРИ НАС ЗА ЕДНА ГОДИНА ВЗЕ ШЕСТ СЕМЕСТЪРА С ПЪЛЕН ОТЛИЧЕН ЗА КОЕТО СИ ИЗВОЮВА ЕВРОПЕЙСКА СТИПЕНДИЯ ОТ ШЕСТОТИН ЕВРО СЛЕД КАТО ЗАВЪРШИ ЩЕ ГО ОСТАВИМ ПРИ НАС НА ПРЕПОДАВАТЕЛСКА РАБОТА

 60. „Инжинерина“ Гонаиѝ освен да граби държавата сътворява робска апатия и бездушие. Съмозабравил се кравар,който е лош ветропоказател със своите изкривени доноси всява страх сред ошашаваните люде. Има видов ден мерзавецо !

 61. Ето тези :ЧЛЕНОВЕ: на управителния съвет на Кабиюк ще докарат предпритието до фалит.

 62. Гюнай твоя„ приятел”Данчо данса жена му,Жана крадлата плюят че се пукнат

 63. Шумен е ЕШЕРЕФГЕЙТ! Ешреф и Гюнай са сеамски близнаци…и думите стават излишни!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име