Тази градинка получи награда миналата година. Снимка община Търговище

Община Търговище обяви два конкурса във връзка с отбелязването на „Седмицата на Земята“, която ще се проведе в периода от 16 до 22 април.

Първият от тях е традиционният конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство. В него може да участва всеки, който полага грижи за облагородяването на площите около жилищната си сграда. Основните критерии, носещи точки в класирането, са естетическият вид на пространството; разнообразието на използваните растителни елементи като цветя, храсти, и дървета; наличие на парково оборудване като пейка, кошче, беседка, настилки и пътеки; използване на отпадъчни материали за аранжиране на пространството; площ на изградената и поддържа
на територия. Допълнително точки ще носят и представени решения на общото събрание на етажната собственост за участие в конкурса и за използването на наградата.

Призовете за победителите ще бъдат парични. За първо място са предвидени 200 лв., за второ 150 лв. и 100 лв. за трето място. Сумите ще бъдат връчени срещу представена фактура, доказваща, че средствата са изразходвани за облагородяване на околоблоковите пространства.

Вторият конкурс е на тема „Нашият екодвор“. В него могат да участват всички училища и детски градини на територията на община Търговище, които поддържат чист и естетически вид на дворното си пространство и възпитават децата в дух на отговорност за опазване на околната среда. Основните критерии за оценка са свързани с нивото на чистота и поддръжката на дворовете; условията за разделно събиране на отпадъците и участие на децата в природни и екологични дейности; устойчивост на провежданата екополитика на учебното заведение и други. Наг
радите за първите трима класирани ще са предметни.

Записването за участие в двата конкурса е до 13 април. Точните регламенти са публикувани на уебсайта на Общината в раздел „Околна среда“ – „Обяви и съобщения“. Победителите ще бъдат обявени на празничен концерт, посветен на „Седмицата на Земята“, на 20 април, информираха от пресцентъра на местната администрация.

снимки Община Търговище – някой от наградените през миналите години

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име