Две жени и двама мъже са ранени при пътни инциденти, станали през почивните дни във Велики Преслав и Нови пазар, съобщиха от полицията.

Около 13 ч. на 14 април на кръстовище на улиците „Симеон Велики“ и „Златен век“ във Велики Преслав е възникнал пътен инцидент. Водачът на лек автомобил „Пежо 207“  И. Т. /77г./ от Варна не спазил пътен знак „Б2“  и се ударил по движещия се по път с предимство водач на лек автомобил Шевролет „Каптива“ с шуменска регистрация. Зад волана на шевролета е бил 40-годишният К. А. от Велики Преслав. След удара в МБАЛ- Шумен от екип на ЦСМП- Велики Преслав са откарани Я. Т. /71г./, която е с фрактура на тазови кости и две ребра и С. К. /57г./ , която е с фрактури на тазови кости.  Двете са от Варна и са пътували в пежото. Настанени са за лечение без опасност за живота. Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол. Наличие не е установено. Образувано  е досъдебно производство.

Около 23.10 ч. на 14 април е възникнал пътен инцидент в гр. Нови пазар.  Водач на лек автомобил Фолксваген „ЛТ 35“ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила при движение по ул.“Хан Крум“ в града. Навлязъл в насрещното платно, блъснал паркиран лек автомобил Мерцедес ЦЛК 200, а след това се ударил и в крайпътно дърво. В резултат на удара водачът на фолксвагена Я.Я./34г./ от Нови пазар е с фрактура на дясно ребро, а Т.С./47г./ от Нови пазар, пътник на предната дясна седалка е с фрактура на черепа. Настанени са за лечение в МБАЛ- Шумен. Водачът Я.Я. е тестван за алкохол.  Дрегерът отчел 1,67 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име