Отборът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ село Царев брод е комплексен победител в Националното полицейско състезание на доброволците от Детското полицейско управление.

Състезанието между отборите от 23 областни дирекции, организирано от Главна дирекция  „Национална полиция“ със съдействието на Спортна асоциация на МВР и БМЧК премина в три етапа. В състезателния модул по полицейска лична защита петокласниците от училището в село Царев брод се класираха на трето място в отборното класиране. Те покриха  изискванията, регламентирани в направлението за атаки с атакуващи и защитни действия.  Добро им беше представянето в модула за оказване на долекарска помощ.

Практическата подготовка на учениците беше  пресъздадена от статисти със симулирани за целта наранявания.  Отчетена беше и теоретичната им подготовка за оказване на първа помощ и предотвратяване на различни по вид инциденти – ухапване от куче, измръзване, фрактури, термично изгаряне и кръвотечение. В модула по безопасност на движението учениците, които представиха ОДМВР- Шумен се класираха на първо място. За призовото място се бориха 23 отбора.

В резултат на добрата подготовка, знания и умение петокласниците успяха да решат без грешки тест по пътна безопасност, да подредят пъзел на пътен знак и да управляват майсторски велосипед на полигон с различни видове препятствия, но при строго спазване на правилата за движение. Александър, Енис, Алекс и Илкан се връщат в Шумен с два златни, един бронзов медал и купата за отборно класиране в националната надпревара. Медалите и купата на победители са връчени от гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“, заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макева. Отборът беше воден от инспектор Светослав Иванов  от Детска педагогическа стая при РУ- Шумен , началникът на Охранителна полиция Галин Божилов,  и преподавателката в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ село Царев брод Даниела Господинова.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име