Неправоспособен шофьор се е преобърнал с лек автомобил Мазда 3 до вила Пазачница днес следобед. При инцидента водачът – шуменец на 26 години, е получил само охлузни рани, но неговият спътник е в болница и се очакват резултати от рентген. Сигналът за инцидента е получен в 15.26 ч. днес, съобщиха от полицията.

Към мястото на произшествието са насочени екипи на полицията и спешна помощ.  Извън автомобила са установени А.А. /26г./ от Шумен, който е управлявал Мазда-та и спътникът му Х.Х. /24г./, също от Шумен. По данни на водача преди произшествието се спукала гума и тогава той загубил контрол над автомобила, който се движел в посока към Стария град.

Свидетели, клиенти на заведението, обяснили, че колата се е преобърнала веднъж през таван и щяла да се преобърне още веднъж, но се спряла в паркиран лек автомобил БМВ, по който също са нанесени материални щети.

Водачът на Мазда-та е неправоспособен. Тестван е за алкохол, наличие не е отчетено. Автомобилът е негов, има сключена застраховка „Гражданска отговорност“. След преглед в МБАЛ- Шумен е установено, че се е отървал само с охлузни рани. В момента се изчакват резултатите от рентгена на спътникът му Х.Х., който е контактен. Причините за произшествието се изясняват. Няма други пострадали при инцидента.

Полицията призовава водачите да преминават с повишено внимание през този пътен участък. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име