Акт по Указа за борба с дребното хулиганство бил съставен на 21-годишен  мъж, който под въздействие на алкохол заплашвал минувачи в Градската градина и се държал агресивно.  Инцидентът е станал около 16:10 часа на 24 май.

Охранител към общината забелязал мъж, който употребява алкохол и крещи на случайни минувачи в Градската градина. Направил му забележка и го помолил да не притеснява хората, но мъжът започнал да се държи агресивно и да отправя закани за саморазправа.

В това време през мястото минал полицейски служител, който бил в почивка. Легитимирал се и предупредил младия мъж да не нарушава обществения ред, да не събаря кошчетата край паметника на Тодор Колев и да не притеснява гражданите. Тогава агресивният шуменец насочил заканите и заплахите си към полицая и служителят на реда го задържал до идване на патрулен екип. Пред тях младият мъж отказал да се представи, не предоставил документ за самоличност, но малко по-късно било установено, че това е Н.Г./21г./ от Шумен.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Съставен му е акт по ЗМВР, по акт по общинската наредба за употреба на алкохол на обществено място и по УБДХ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име