Шест шофьори са засечени през почивните дни да управляват под въздействие на алкохол, а единият от водачите освен пиян, е бил и под въздействието на опиати, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен. Рекордът е на 24-годишен жител на село Климент, хванат с 2,26 промила.

Младият мъж бил спрян за проверка около 3:55 часа на 26 май на бул. “Симеон Велики“ в Шумен. 24-годишният А. А. бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Тестът с дрегер отчел 2,26 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Малко след това за проверка на входа на хипермаркет на бул. “Симеон Велики“ бил спрян за проверка лек автомобил Фолксваген „Пасат“ без регистрационни номера. Зад волана бил С.А./22г./ от село Климент. По време на проверката станало ясно, че водачът е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство и с влязло в сила наказателно постановление. Образувано е бързо производство.

31-годишен мъж от Шумен е установен да шофира с 1,98 промила алкохол на 26 май в 8:30 часа сутринта. Проверката била извършена на пл. “Кристал“ в града.  А.Н. управлявал лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,98 промила алкохол. Последвала проба и с дръг тест, която отчела наличие на опиати.  Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е в РУ- Шумен за срок до 24 часа. За шофиране след употреба на алкохол с над 1,2 промила и след употреба на наркотични или упойващи вещества са започнати бързи производства.

При извършена проверка около 1:40 часа на 26 май близо до паркинг до хотел на бул.“Симеон Велики“ в Шумен било установено, че местният жител И.С./46г./ управлява лек автомобил Фолксваген „Туран“ с шуменска регистрация с 1,86 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

27-годишен мъж от село Ветрище е бил установен да шофира с 1,58 промила алкохол. Той управлявал лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Бил спрян за проверка около 23 часа на 25 май на ул.“Тракия“ в село Ветрище. Т.С. е дал кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

На 27 май около 14:55 часа при извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил Опел „Тигра“ с шуменска регистрация било установено, че Й.Й. от Шумен шофира под въздействие на алкохол. Проверката била извършена на кръстовище на ул.“Добри Войников“ с  ул „Съединение“.  43-годишният мъж не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

На 23 май около 23:55 часа в Каолиново за проверка бил спрян водач на лек автомобил Ленд Ровър с турски регистрационни  номера. Зад волана бил С.В./41г./ с постоянен адрес в Каолиново. По време на проверката станало ясно, че освен неправоспособен, водачът е седнал зад волана на автомобила и след употреба на алкохол. Тестван е с дрегер, който отчел 1,54 промила алкохол в издишания въздух. С.В. не е дал кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

53-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на лек автомобил Дачия „Логан“ бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление след като бил установен да шофира под въздействие на алкохол, а малко преди това бил участник и в пътен инцидент. Сигнал за произшествието бил получен малко преди 11 часа на 25 май. Съобщено било, че на ул. “Дедеагач“ в града близо до Зиено е възникнала катастрофа между лек автомобил Дачия и бус. На място пристигнал полицейски екип. При отработване на произшествието станало ясно, че 53-годишният С.Ц., който бил зад волана на Дачията, управлява с 1,92 промила алкохол. Отказал да даде кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име