Спортен клуб Киарра демонстрира заниманията за деца и семейства.

Дарителска кампания за изграждането на нов спортен комплекс за деца и семейства започна в Търговище. Инициатор е спортен клуб „Киарра“, който в края на миналата седмица официално представи предлаганите групови занимания. Тържеството постави началото на новия проект на клуба, след като десетки гости се присъединиха към призива на треньора Зорница Златева и вместо подаръци и цветя, дариха средства за разширяването на базата за спорт и танци.

В момента „Киарра“ използва зала в Дома на науката и техниката, която е изцяло оборудвана за най-модерните тренировки по джъмпинг фит и степ аеробика. В същата сграда на приземния етаж клубът има намерение на изгради новия си комплекс в помещение, което е близо 200 квадрата и може да приеме групови тренировки на деца и родители. За ремонта му са нужни над 10 хиляди лева, предоставени под формата на парични средства или дарения на строителни материали и оборудване.

„Вече има няколко фирми, които се отзоваха на призива ни и ще се включат в ремонтните дейности. Други бизнесмени лично дариха средства за начинанието. Благодаря на всички тях, както и на участниците в групите, които ме подкрепиха. Не мога като човек отдаден на спорта, да не се радвам, когато в последните няколко години се забелязва, че все повече хора, включително деца и младежи се завръщат в залите, за да тренират. Идеята ни е да организираме групи, в които заедно да тренират деца и родители. Така възрастните ще станат пример за по-малките и ще ги възпитават да обичат спорта“, заяви Зорница Златева.

Снимки Спортен клуб „Киарра“

Пред гостите тя анонсира, че следващата година планира да създаде група за хип-хоп танци за ученици, както и да предлага в Търговище едни от най-модерните спортове. Три групи от спортен клуб „Киарра“ демонстрираха заниманията по степ аеробика, зумба и джъмпинг фит.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име