Лидерът на ДСБ - Шумен Васил Тодоров и лидерът на Да, България Ивайло Ганчев. Снимка Радиан.бг

Обединението на десните партии вече е факт и в Шумен – днес в града се проведе първата работна среща на местните организации на Да, България и ДСБ, които са част от националния политически съюз Демократична България.

Това е първата опознавателна среща на двете десни партии в Шумен след учредяването на Демократична България през април и днешните разговори поставят основите за съвместната работа в бъдеще. Това заявиха на пресконференция лидерите на двете структури – Ивайло Ганчев от Да, България и Васил Тодоров от ДСБ.

Десните се готвят за избори 3 в 1

Десните партии започват подготовка за изборите през следващата година – европейски, местни и вероятно и извънредни парламентарни. Понеже всички започнахме все повече да си говорим за избори, за нас най-важното е да дадем сигнал към цялата десница в Шумен и да покажем на десните хора, че вече имат своето представителство, заяви лидерът на ДСБ Васил Тодоров. Той изтъкна, че десните хора в региона имат експертизата да предложат по-добри решения и да насочат Шумен към европейския път на местно самоуправление.

В момента около 500 000 българи от десния спектър са лишени от свое представителство в парламента и в изпълнителната власт, а това са мислещи, креативни хора. Затова е важно на предстоящите избори тези хора да се обединят и да спечелят, подчерта лидерът на ДСБ – Шумен.

Шумен заслужава по-добър кмет от този с оценка 3,34

Шумен има кмет среднист, а градът определено заслужава много по-добър управник. Това заяви лидерът на местната организация на Да,България Ивайло Ганчев, попитан каква е оценката на партията за местната власт.

Оценката на кмета е ясна – среден 3,34, и тази оценка е абсолютно обективна, тъй като беше дадена от около 1000 шуменци в допитване за местната власт, заяви Ганчев.  Той припомни резултатите от проучването, според което кметът на Шумен се представя слабо по всички предмети на местното управление и получава оценки между 2 и 3,36.   За нас е ясно, че Шумен заслужава нещо много повече от кмет-оставач, коментира лидерът на Да, България.

Той обясни, че заедно с ДСБ започват съвместни инициативи за предстоящите избори и всички партии, които изповядват десните принципи, са добре дошли в съюза Демократична България.  Ние сме алтернативата и корективът на ГЕРБ на следващите избори, подчерта Ивайло Ганчев.

Изборите ще бъдат трудни, борим се с личния режим на ГЕРБ!

Очакват ни много трудни избори, защото сме изправени срещу режима на ГЕРБ, предупреди лидерът на Да, България Ивайло Ганчев. „В България има установен личен режим на партия ГЕРБ и на Бойко Борисов. Налице е тотално преследване на всички другомислещи, включително и на журналисти. Особено видим е този едноличен режим на ниво общини, където бизнесът и стопанската инициатива са поставени в тотална зависимост от управляващата клика на местно ниво. Виждаме, че един бизнес може да бъде унищожен буквално за ден“, заяви Ивайло Ганчев. Той предупреди, че такъв личен режим няма да се самосвали от власт, а ще става все по-агресивен.

В тази тежка за демокрацията ситуация все по-малко ще имаме нужда от опозиция и все повече ще се нуждаем от съпротива, коментира адвокат Ивайло Ганчев. Той обаче съвсем реалистично прецени, че ще бъде все по-трудно да се свали режима на ГЕРБ. Но този режим става заплаха за все повече хора в България и това ще доведе до неговия край, прогнозира лидерът на Да, България.

През 2015 г. десните партии от Реформаторския блок спечелиха в Шумен над 4000 гласа, които им донесоха 7 места в общинския съвет. Това е базата, от която тръгва Демократична България за следващите местни избори, заяви лидерът на ДСБ Васил Тодоров. Той посочи, че десните партии в Шумен имат задачата да стигнат до всички десни хора в региона и да ги убедят, че заедно могат да променят нещата.

„Десният човек е този, който е предприемчив, който сам устройва живота си, без да чак помощ от държавата или някоя партия  и който спазва законите.  В Шумен има много такива мислещи и креативни хора, които искат да останат в града, но в момента, за съжаление, Шумен няма какво да им предложи.  Нашата цел е да предложим алтернатива на тези хора“, коментира Васил Тодоров.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Браво интелигентно написано и пожелавам успех на Да България

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име