От понеделник до края на месеца Регионалният исторически музей в Шумен организира летни занятия за деца в комплекса Авшарян.  Часовете с децата ще бъдат тематично съобразени с временната експозиция „Градски бит“, за която на културната организация е присъдена наградата „Музей на годината“.

Малките посетители на комплекса ще могат да се запознаят с къщата на производителя и търговец на килими Ованес Авшарян – една от малкото запазени триетажни възрожденски къщи в Шумен. Децата ще участват и в образователни и творчески занимания, свързани с бита и културата на българите, с изменението на българската къща, навиците и обичаите в миналото и днес, новостите в градския бит през XX век и навлизането на вносни мебели, занаятите и търговията.  Към всяко занятие е предвидена възможност децата да оцветят, да нарисуват, да изработят предмет или да усвоят нови умения.

В музейния комплекс Авшарян може да се види и първата в Шумен бонсай градина. Снимки Радиан.бг

Комплекс „Авшарян“ се намира на ул. „Стара планина“ № 2, а заниманията с деца са всеки делничен ден от 10 ч. до 12 ч. срещу такса от 2 лв.  Предварително записване не е необходимо.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име