Нови сватбени ритуали подготви за младоженците от Търговище общинското предприятие „Обреди“.  От тази година вече е възможно сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице да се прави на т. нар. изнесена церемония. Цената на услугата е 150 лв.  Запазва се цената от 50 лв. за сключване на брак в ритуалната зала, като провеждането на церемонията и музикалният съпровод на запис също са обновени.

Нововъведение е и сватбената церемония с музикален съпровод на живо с цигулка, електрическо пиано и саксофон. Той ще струва на младоженците 170 лева при провеждането му в ритуалната зала и 280 лева на посочено от тях място. Общинското предприятие „Обреди“ обмисля въвеждането и на фолклорен вариант на венчавките.

От началото на годината сключените бракове в Търговище са 84.  От тях 8 са проведените церемонии в ритуалната зала, а изнесените ритуали са 4.  Останалите 72 двойки са предпочели да узаконят съжителството си пред длъжностно лице в сградата на местната администрация.

Припомняме, че през 2017 г. община Търговище реализира цялостно обновяване на ритуалната зала.  12 000 лв. бяха вложени в ремонт на подовите и стенни настилки, измиване на каменните облицовки със специални немски препарати, шлайфане и лакиране на мрамора, подмяна на осветлението и други.  Монтирани бяха и LED светлинни ефекти, изобразяващи националния трибагреник.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име