Клубът по баскетбол е един от най-посещаваните от децата в Шумен

Община Шумен се отказва от досегашната формула, по която се определяха наеми за ползване на зали от спортните клубове. „Формулата имаше изключително позитивен характер и стимулираше клубовете с повече деца и по-голяма дейност, но се оказа много сложна и затрудни всички, включително и общинското предприятие „Жилища и имоти“, обясни ресорният заместник-кмет Найден Косев.

Затова формулата отпада и вместо наем, общината ще удържа 15 % от годишната субсидия, която получава всеки клуб.  С тези средства ще се заплаща за издръжка на залите, които задължително трябва да са отворени в събота и неделя, както и за тренировъчната дейност.  Промените са заложени в наредбите за спортните обекти и за финансиране на спортните клубове, които са публикувани на сайта на общината. Срокът за обсъждане и за внасяне на нови предложения е до 25 юли.

В момента община Шумен субсидира дейността на над 30 клуба за масов спорт. Сред най-посещаваните са клубът по баскетбол, който тренира над 150 деца и четирите футболни клуба.  В Ученическата спортна школа пък са обхванати около 980 деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име