Мостът над р. Енчова след наводненията през 2015 г.

В Шумен започна укрепването на участъци от брега и коритото по протежението на река Енчова, съобщиха от общината.  Вече са изградени подпорни съоръжения в района от моста на ул. „Генерал Скобелев“ към улица „Марица“.  Брегът в тази част на реката беше най-засегнат, а отделни участъци пропаднаха при поройния дъжд през есента на 2015 г.  Оттогава общината търси варианти за бетониране на коритото на реката.

Около реката през годините има свличане на земни маси и коритото й е доближило до пътя.  Има опасност от свличане на платното. Затова там на най-опасните участъци общината започна да изгражда подпорни съоръжения. Едното е до големия мост, а второто до следващото малко мостче на ул. „Марица“, където подпорите също са поддали, съобщи заместник-кметът по строителство инж. Боян Тодоров.

Подпорните стени по коритото на река Енчова са на стойност 30 000 лв. и са изработени от фирма, специализирана в изграждането на мостови и укрепителни съоръжения.  Инженер Тодоров обясни, че предстои да бъде укрепен още един участък от реката по ул. „Марица“, където коритото също заплашва пътя.  Той припомни, че община Шумен има изготвен проект за укрепване на коритата на реките Поройна и Енчова.  Проектът е подаден към Междуведомствената комисия за възстановяване към МС и чака финансиране.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име