Двама малолетни са повредили и унищожили Мерцедес C 220, който е бил паркиран на бул. “Мадара“ в Шумен, съобщиха от полицията. След разкриването на извършителите е установено, че едното от момчетата е известно на полицията, тъй като през месец май подпали друг лек автомобил в града.  По данни на собственичката на унищожения Мерцедес Р.Д /39 г./, колата е била разбита след 19.30 ч. в неделя.

В хода на проведените оперативни действия е изяснено, че за времето от 20 ч. до 20.30 ч. две 12-годишни момчета са прескочили ограда на дворно място, след което са повредили предно и задно обзорни стъкла на автомобила, две странични огледала, рамене на чистачки, задна декоративна решетка на говорител, емблема. Момчетата скачали върху колата, при което деформирали предният капак и тавана.

Единият от малолетните тях е известен на полицията с противоправно деяние. През месец май той е извършил палеж в паркиран на бул. “Велики Преслав“ в града лек автомобил Ленд Ровър-Дискавъри. За извършено престъпление по чл. 216 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име