Близо 350 обекта на територията на офис Шумен са проверени от контролните органи на НАП от началото на месец юли до 11 август, съобщиха от приходната агенция.  Съставени са 10 акта за установени нарушения, като предстои запечатване на един търговски обект. Ако в хода на проверките се установи извършената некоректност от търговците по отношение на отчитане на оборотите или неиздаване на касови бележки при плащане в брой, то следва издаване на акт, наказателно постановление за имуществена санкция и запечатване на обекта за срок от 2 седмици, напомнят от НАП.  При повторно нарушение обектът се запечатва за един месец, без значение на каква стойност е покупката, за която не е издадена касова бележка.

Взаимодействието между отделните звена на служителите от офис Шумен доведе до изземване на парични средства от касите на длъжници към бюджета, регистрирани на територията на НАП Варна, офис Шумен, съобщават от агенцията. За периода на лятната кампания от касите на длъжници към бюджета са иззети близо 8 500 лв.  Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име