По-малко от два месеца остават до началото на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов. Вече са ясни и филмите, които ще вземат участие в конкурсната програма, съобщиха организаторите от община Попово.  След направената селекция бяха избрани общо 31 филма, от които 8 чуждестранни и 23 български.

В различните категории ще се състезават 17 игрални, 9 документални и 5 студентски филма. Те ще бъдат оценявани от петчленно жури с председател Иван Павлов – председател на Съюза на българските филмови дейци.

За пръв път в състезателната програма ще вземат участие и чуждестранни филми. С това Попово ще се превърне в притегателен център за срещи на кинодейци от различни държави. Ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години. Във фестивалните дни ще се проведат и множество съпътстващи събития – дискусии, прожекции на филми, откриване на фотоизложба и срещи с актьори.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 20 октомври 2018 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов. Организатор е община Попово, а съорганизатори са Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“, UVT и Национален фонд „Култура“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име