На територията на Шуменска област се провежда 24-часова специализирана полицейска операция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, предупреждават от МВР.  Проверките са насочени на първо място към спазване на ограниченията за скорост, тъй като дългогодишните анализи показват, че основната причина за тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост. Независимо от сезоните, високата скорост е начело сред факторите за тежки катастрофи, коментират от Пътна полиция.

За периода юни – август в региона са засечени водачи, които буквално са прелитали покрай камерите за контрол на скоростта.  Рекордът за шофиране в населено място е 133 км/час при разрешени максимални 50.  Шофьорът-рекордьор е карал Опел „Вектра“ със силистренска регистрация и е засечен от камера в село Панайот Волов. На водача е наложена глоба в размер на 950 лева, лишен е от правото да управлява за срок от три месеца.

На 9 август в село Радко Димитриево водач на лек автомобил Мерцедес с шуменска регистрация е преминал със 123км/час при ограничение от 50 км/час. За констатираното нарушения му е наложена глоба в размер на 850 лева и лишаване от правото да управлява за срок от три месеца.

Същата глоба и лишаване за 3 месеца е наложена на шофьор, който е бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“с шуменски регистрационни номера и бил засечен да шофира на 10 август на бул. „Симеон Велики“ в Шумен със 122 км/час при максимално разрешена за населено място 50.

През летните месеци рекордът за шофиране с превишена скорост извън населено място е на водач на лек автомобил Ауди А4, който бил установен да шофира със 145 км/час при ограничени на скоростта от 60.  Той бил засечен на 6 август близо до бензиностанция Шел по главен път Разград – Шумен.  Наложена му е санкция от 900 лв.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име