Ивайло Сакелариев

„SHE” my reason to survive – това е наслова на новата изложба на известния шуменски фотограф Ивайло Сакеларие.  Селекцията в тази изложба не отразява определен период, фотографски похват или концептуална идея. Това, което я обединява, е единствено ТЯ –жената! – така домакините от художествената галерия „Елена Карамихайлова“ представят новата експозиция.

Всеки, избрал този път, трябва да знае, че талантът, теоретичната и техническата подготовка, както и богатият опит не са достатъчни за постигане на крайната цел. Точно ТЯ държи в ръцете си ключа към успеха или провала ти, защото красивото женско тяло не стига, нужно е женско присъствие, коментират организаторите и допълват: Единственият начин една жена да ти даде цялата си красота и магнетизъм е, ако успееш да я спечелиш за идеята си, да я запалиш по нея, да я пожелае точно толкова колкото и ти. Именно ТЯ – вдъхновяваща и провокативна, е основа в творчеството на автора. ТЯ с многоликата си опърничева природа е причината му да продължава и да оцелява по не лекия път в търсене на съвършенството.

Изложбата ще бъде открита на 3 октомври, в 17.30 часа, в ХГ „Елена Карамихайлова Шумен”

Ивайло Сакелариев е роден в Шумен, където живее и работи и днес.  Завършва гимназия в родния си град, а през 1988 г. и Техникума по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик” – София.

Член на дружеството на шуменските фотографи от 1984 г. Печелил множество родни и международни конкурси. Най – значими сред тях са:

2004 г. – „HASSELBLAD – Austrian Super Circuit” – gold trophy – в категория голо тяло – обявена за „Оскар” във фотографията

2003 г. и 2005 г. – специалната награда в конкурса за актова фотография на френското списание „Photo”

2006 г. – Trierenberg Super  Circuit – Austria – златен медал в категория голо тяло

2007 г. – 13-та ФОТОВАКАНЦИЯ – Голямата награда на ФОТОВАКАНЦИЯ

2013 г.- International salon photography CACAK 2013 – Serbia – PSA, златен медал

2015 г. – Drina – Bosnia and Herzegovina – PSA златен медал, ARTFOTO – златен медал

2016 г. – Photo art vision – Чехия – CFFU – златен медал

2016 г. – Crna gora circuit – Черна гора – златен медал

2017 г. – Получава званието АРТИСТ на Международната федерация за артистична фотография (AFIAP)

През годините Ивайло Сакелариев е представял самостоятелни изложби в България, Франция, Австрия и е участвал в много общи изложби.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име