Регистрацията за новата лотария за зелени карти на САЩ започва утре, съобщиха от посолството.  Програмата за разнообразяване на имигранския поток /DV/ за 2020 г. беше обявена официално от Държавния департамент на 25 септември.

Електронната система на програмата /E-DV/ ще бъде отворена за регистрации от 12 ч. източно стандартно лятно време на 3 октомври до 12 ч. източно стандартно време на 6 ноември 2018 г.  В този период кандидатите могат да попълнят електронния формуляр на адрес dvlottery.state.gov

Програмата DV-2020 ще се проведе изцяло по електронен път.

Има промяна в общите правила за участие в DV-2020, информират от посолството на САЩ. Освен досегашната дисквалификация на молби, в които не са включени съпруг/съпруга или дете, вече ще бъдат дисквалифицирани и случаи, при които в заявката за участие са включени лица, които не са съпруг/съпруга или дете с право на участие на основния кандидат. (Това е изключително важно за семействата в България, които живеят заедно без официално сключен брак).

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник за всеки регистрационен период.  Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани.  Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Няма такса или изискуема сума за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2020 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2020.

Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 7 май 2019 г.  Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за проверка Entrant Status Check, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check.  Данните за DV-2020 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2020 г. Държавният департамент няма да изпраща уведомления до изтеглените за резултата от участието им или писма с датата им за интервю по електронната или обикновената поща.

Всеки получател на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за зелена карта) или му се обещава зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно, предупреждават от посолството. Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име