15 дечица приеха християнството в шуменския храм „Св. Възнесение Господне“ по инициатива на Движение за национална кауза /ДНК/, чийто посланик в Шумен беше любимият на поколения певец – Иван Лечев.
Всички деца бяха кръстени от отец Димитър и получиха персонални подаръци от спонсорите на кампания. Сред подаръчетата за децата имаше и сребърни кръстчета, които бяха осветени в църквата.  „Днешният ден е важен, защото всички трябва да пазим вярата си, тъй като тя ни е съхранила във времето“, каза Иван Лечев и допълни, че с удоволствие ще бъде посланик отново.
Масовото кръщене се провежда за втори път под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“ – кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта.  Събитието беше организирано в 11 български града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен и Шумен, а християнството приеха над 1000 български деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име