Максима Боева
Режисьорът Максима Боева беше отличена с наградата за млад театрален режисьор „Слави Шарков“ за спектакъла „Нирвана“ от Константин Илиев на шуменския Драматично-куклен театър „Васил Друмев“.  Театралният фест се организира за първи път от Драматичен театър „Сава Огненяов” в Русе и се проведе от 19 до 21 октомври.
В селекцията на театроведа Михаил Байков, освен шуменското представление, попаднаха още „Комичната илюзия“ по Пиер Корней на Драматичен театър ”Стоян Бъчваров” – Варна, с режисьор Васил Дуев и „Вихрушка“ от Йерун ван ден Берх на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София, с режисьор Александра Петрова.
След като изгледа трите номинирани спектакъла, жури в състав: Бина Харалампиева, дъщерята на Слави Шкаров – Ина Шкарова, Косьо Станев, Никола Вандов и Светла Бенева избра наградата да бъде присъдена на Максима Боева. Освен плакет младата режисьорка получава възможността да постави спектакъл на русенска сцена.
Спектакълът „Нирвана“ от Константин Илиев вече има две награди от фестивала „Друмеви театрални празници“ – 2018 за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената.  Носител е и на четири награди от 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми във Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име