В Търговище отвори врати немското предприятие за пране и багрене на готови конфекционни облекла „Реди гармънт технолоджи България”, което официално беше открито в края на седмицата в квартал „Запад“ 2.   Това е десетата фабрика на групата „Dr. Bock Industries”, която притежава производтва в Италия, Германия, Румъния и Украйна.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров изрази своето удовлетворение от реализираната инвестиция, която ще осигури работа за 150 души.  „Разкриването на нови работни места може да окаже само положително въздействие на икономиката в Търговище.  Политиката на общината е насочена именно към привличане на нови инвеститори“, заяви д-р Димитров при откриването на предприятието.  На церемонията присъстваха още д-р Дитрих Бок, главен акционер на групата, собственик на предприятието, областният управител Митко Стайков, представители на администрацията и граждани.

Д-р Дитрих Бок изказа своята благодарност към административните структури в община Търговище.  Той заяви, че инсталираните в предприятието технологии, са съобразени с най-новите тенденции. „Фокусирани сме върху предлагането на устойчиви процеси и влагането на възможно най-малко количество ресурси, енергия, химикали и вода“, обясни д-р Бок.  Той обясни, че във фабриката е изградена и локална пречиствателна станция и е инсталиран специален софтуер, който да следи за спазването на екологичните стандарти на работните процеси.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име